hits

Mona's lavkarbo brød

SMXL
Så var det tid for brød. Det er ikke til å komme vekk ifra at man til tider
savner brød på lavkarbo. Vi er tross alt et land som spiser uhorvelige mengder
med brød gjennom et år. Mange av oss spiser brød til 3 av dagens 4 måltider.
Det blir masse lim i tarmene og en oppblåst mage. Men gud så godt det er!
Men nå har det seg jo slik at brød ikke er lavkarbo og da må man finne et
sunnere alternativ som muligens kan slukke brødlengselen.
 
Dette trenger du til 2 stk
8 egg
2 ts bakepulver
1 boks crème fraîche
6 ss god olivenolje
120 g kruskakli
80 g linfrø
100 g sesamfrø. Ønsker du en litt mer nøtteaktig
smak, så kan du riste frøene lett på pannen.
100 g solsikkekjerner
2 ts maldonsalt
2 ss karve

Fremgangsmåte

Ha eggene i en bolle. Tilsett olivenolje og Crème fraîche, og visp alt sammen.
Bland inn alt det tørre med en sleiv og rør godt.
Vent med bakepulveret til slutt. Ha røren i 2 mellomstore eller to små godt smørte brødformer.
Stek på nederste rille i ovnen på 180 grader i 55-60 min. Avkjøles på rist.
SML
 Du kan tilsette urter, hvitløk og chili om du ønsker å få litt variasjon
i smak.
Strø gjerne over gresskarkjerner midt under steketiden.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona Elisabeth

Mona Elisabeth

43, Stavanger

Jeg startet min kulinariske reise på kjøkken- benken til Mormor da jeg var 2 år gammel. Jeg lærte å bake og å safte og sylte. Mormor lærte meg om gode mat- tradisjoner, og viktigheten av skikkelige råvare. Kreativ lavkarbo er mat laget med kjærlighet, lidenskap for faget og respekt for råvarene. Smaksidealet er renhet, og selv om råvarene er norske henter jeg mye inspirasjon fra middelhavet, med en ekstra forkjærlighet for det italienske kjøkken. Jeg har lang erfaring innen restaurant, catering og kantinefaget og igjennom Kreativ lavkarbo håper jeg at enda flere vil ta del i min lidenskap.

Kategorier

Arkiv