hits

Trekt skrei med pannestekt bacon, rosenkål og grønnkål

Sjømat er noe av det aller beste jeg vet. Skalldyr smaker fantastisk på denne tiden av året

når havet er på sitt kaldeste. Det er mange som forbinder sjømat med sommersesongen

når man kan sitte ute og kose seg med å pille reker, knekke på krabbe og nyte noe godt i glasset.

Men nå er det vinter og da er det sesong for skrei. Skrei er den største torskebestanden i verden og

den gyter i Lofoten og Vesterålen hvor det tradisjonelle Lofotfiske  finner sted hvert år fra januar til uti april.

 

Be fiskehandleren pakke skivene eller filetene i papir. Når du kommer hjem legger du pakken i en plastpose i kjøleskapet

sammen med isbiter eller kjøleelementer. Da holder skreien perfekt temperatur.

Hvis du vil beholde den hvite fargen på fisken lar du den ligge i isvann en time før den skal trekke.

Skrei skal ikke koke men trekke i 5-10 min i vann som ligger rett under kokepunktet.

Husk at skrei krever godt saltet vann. Beregn ca 1/2 dl salt for hver liter vann.

Straks den er ferdig skal skreien opp av kokevannet for at den ikke skal blir for salt.

Et tips er at du lager ferdig tilbehøret på forhånd :-)

 

Dette trenger du til 2 personer

600 gram skrei eller vanlig torsk. Går du for torsk krever fisken ikke like salt vann!

1 stk bacon i terninger

1 kurv med renset rosenkål. Kan sløyfes

1 kurv med vasket og renset grønnkål revet i biter

2 dl frosne erter

Andefett og smør til steking. Andefett får man kjøpt hos Meny, Mega og hos slakter

Vegetakrydder og pepper

 

Fremgangsmåte

Ha en ss andefett i pannen og tilsett ternet bacon.

Stek bacon til det er gjennomstekt. Tilsett rosenkål og la det surre i 3 min under omrøring.

Ha erter og grønnkål i en bolle. Tilsett kokende vann og la det trekke i 5 min. Renn av i en sil.

Tilsett en god klatt smør i pannen, erter og grønnkål. Vend det inn, smakt til med 2 ts vegeta og pepper etter smak.

La det surre i 2-3 min. Legg på lokk.

Mens fisken trekker lager du creme fraiche saus.

 

Saus

2 dl fløte

3 ss creme fraiche

2 store ss smøreost med urter

1 ts røkt paprikapulver

1 ts vegetakrydder

Pepper etter smak

 

Fremgangsmåte

Ha alt i en gryte og kok opp til det tykner under stadig omrøring.

Legg opp maten og hell gjerne over en kaldpresset olivenolje av god kvalitet.

Serveres gjerne med en god hvit Italiener eller prosecco ;-)

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona Elisabeth

Mona Elisabeth

43, Stavanger

Jeg startet min kulinariske reise på kjøkken- benken til Mormor da jeg var 2 år gammel. Jeg lærte å bake og å safte og sylte. Mormor lærte meg om gode mat- tradisjoner, og viktigheten av skikkelige råvare. Kreativ lavkarbo er mat laget med kjærlighet, lidenskap for faget og respekt for råvarene. Smaksidealet er renhet, og selv om råvarene er norske henter jeg mye inspirasjon fra middelhavet, med en ekstra forkjærlighet for det italienske kjøkken. Jeg har lang erfaring innen restaurant, catering og kantinefaget og igjennom Kreativ lavkarbo håper jeg at enda flere vil ta del i min lidenskap.

Kategorier

Arkiv