hits

Konfekt med pekannøtter, appelsin og havsalt

     

Når stormen herjer, regnet pisker mot vinduet og det er snart Jul. Da er det godt og være inne med fyr i peisen,

høre på julemusikk og komponere nye oppskrifter. Disse ble så gode at det er vanskelig å bare spise en.

Dette trenger du

100 gram 86% sjokolade Freia Premium

2 ss cocosa

3 ss lys fibersirup

2 ss sukrin for konsistens

1,5 dl pekannøtter

1/2 ts havsalt og saften av 1/2 appelsin

Zest av en halv appelsin til topping

Fremgangsmåte

Grovhakk nøttene med en kniv. Smelt sjokolade, cocosa og appelsin i en gryte over medium varme.

Tilsett fibersirup, sukring, havsalt og rør godt. Ha de grovhakkede nøttene oppi gryten og bland godt sammen.

Fordel sjokoladen jevnt i konfektformer av papir.

Topp med appelsinzest og sett dem kaldt i et par timer.

Smaker fantastisk sammen med en god kopp Italiensk Lavazza kaffe.

Nyt og kos deg :-)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona Elisabeth

Mona Elisabeth

43, Stavanger

Jeg startet min kulinariske reise på kjøkken- benken til Mormor da jeg var 2 år gammel. Jeg lærte å bake og å safte og sylte. Mormor lærte meg om gode mat- tradisjoner, og viktigheten av skikkelige råvare. Kreativ lavkarbo er mat laget med kjærlighet, lidenskap for faget og respekt for råvarene. Smaksidealet er renhet, og selv om råvarene er norske henter jeg mye inspirasjon fra middelhavet, med en ekstra forkjærlighet for det italienske kjøkken. Jeg har lang erfaring innen restaurant, catering og kantinefaget og igjennom Kreativ lavkarbo håper jeg at enda flere vil ta del i min lidenskap.

Kategorier

Arkiv