hits

Deilige snickerskule toppet med peanøtter og havsalt

Dette trenger du

120 gram mørk fibersirup

4 ss sukrin gold

100 gram fettredusert peanøttmel

2 ss vann

1/2 ts havsalt

Sjokoladetrekk

200 gram valgfri sjokolade. Jeg anbefaler 70-86% Freia Premium.

Du kan selvfølgelig bruke mørk kokesjokolade om ønskelig.

1 neve malte peanøtter og havsalt til topping.

Fremgangsmåte

Kok opp fibersirup og sukrin til det begynner og boble.

Ta kjelen av platen og tilsett resten av ingrediensene.

Rør godt til en jevn og fast deig.

Kna deigen godt og rull den til en pølse.

Del den opp i 30 like biter og trill dem til kuler.

Legg kulene i en boks og sett dem på frys i 15-20 min.

Smelt sjokoladen i mikro eller over vannbad og rør innimellom til en jevn røre.

Dypp kulene i sjokoladen med en kokkepinsett, ha dem over i konfektformer av papir

og dryss på peanøtter og havsalt.

Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.

Fibersirup, Sukrin gold og Peanøttmel får du kjøpt på Life, Kinsarvik og Sunkost eller på nett.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona Elisabeth

Mona Elisabeth

43, Stavanger

Jeg startet min kulinariske reise på kjøkken- benken til Mormor da jeg var 2 år gammel. Jeg lærte å bake og å safte og sylte. Mormor lærte meg om gode mat- tradisjoner, og viktigheten av skikkelige råvare. Kreativ lavkarbo er mat laget med kjærlighet, lidenskap for faget og respekt for råvarene. Smaksidealet er renhet, og selv om råvarene er norske henter jeg mye inspirasjon fra middelhavet, med en ekstra forkjærlighet for det italienske kjøkken. Jeg har lang erfaring innen restaurant, catering og kantinefaget og igjennom Kreativ lavkarbo håper jeg at enda flere vil ta del i min lidenskap.

Kategorier

Arkiv